Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Banskobystrická správa ciest môže obciam pomôcť s údržbou komunikácií

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

BBRSC má 15 hlavných stredísk, ktoré sa v nasledujúcom období stanú miestom stretnutí všetkých zástupcov miestnych samospráv.

Banská Bystrica 12. apríla (TASR) – Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) v týchto dňoch oslovila zástupcov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), primátorov a starostov s možnosťou potenciálnej spolupráce, súvisiacej s letnou a zimnou údržbou komunikácií. TASR o tom v stredu informovala referentka pre komunikáciu BBRSC Veronika Švantnerová.

"V našej spoločnosti disponujeme novou kvalitnou technikou, ktorá je pripravená na všetky výkony v rámci letnej údržby ciest. Okrem zazmluvnenej správy ciest v našom kraji dokážeme vďaka tejto technike a personálu zabezpečiť aj údržbu lokálnych komunikácií v mestách a obciach podľa požiadaviek primátorov a starostov. Aj touto cestou by sme sa radi uchádzali o nové zákazky a otvorili možnosti spolupráce," zdôraznil predseda predstavenstva BBRSC Martin Turčan.

BBRSC má 15 hlavných stredísk, ktoré sa v nasledujúcom období stanú miestom stretnutí všetkých zástupcov miestnych samospráv. Ich súčasťou bude aj statická ukážka novej techniky, ktorá v prípade dopytu vykoná objednané služby pre mestá a obce v BBSK. "Cestári" im môžu pomôcť aj s opravami po zime, kosbou, čistením a zametaním miestnych komunikácií, zemnými prácami, opravou a osadením bezpečnostných zariadení, zábradlí či zvodidiel, opravou a rekonštrukciou priepustov, zalievaním škár pružnou zálievkou a inými činnosťami z portfólia BBRSC.

Ako dodal Turčan, obdobie letnej údržby v BBSK trvá od apríla do konca októbra. Počas nej sa starajú o viac ako 2500 kilometrov ciest II. a III. triedy a tiež o vyše 1100 mostných objektov, ktoré sú vo vlastníctve kraja.