Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Banskobystrickí policajti objasnili sériu lúpeží a vlámačiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Traja z obvinených sú stíhaní vo väzbe a za závažné zločiny môžu byť potrestaní odňatím slobody na 10 až 15 rokov.

Banská Bystrica 29. mája (TASR) - Banskobystrickí policajti objasnili sériu lúpeží a vlámačiek, štyrom obvineným mužom hrozia v tejto súvislosti vysoké tresty. Ide o 39-ročného Norberta Z. z Vrbovky (okres Veľký Krtíš), 54-ročného Ivana V. z Veľkého Krtíša, 41-ročného Bohuša B. z Krupiny a 34-ročného Dušana M. zo Stožku (okres Detva).

Obvinení muži ešte koncom januára po spoločnej dohode prepadli v obci Teplý Vrch majiteľov rodinného domu. "Maskovaní kuklami a oblečením s označením Polícia predstierali, že ide o policajnú protidrogovú raziu. Pri prepade použili slzotvorný plyn a mierili na poškodených zbraňou," informovala v utorok Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako ďalej priblížila, mužovi lepiacou páskou spútali ruky za chrbtom a bili ho obuškom, kým neotvoril trezor, z ktorého ukradli peniaze. Odcudzením peňazí im spôsobili škodu takmer 54.400 eur. Toto ich konanie sledoval aj maloletý syn poškodenej, voči ktorému násilie nepoužili. "Policajtom sa pri domovej prehliadke podarilo nájsť drogy a aj zbraň použitú pri lúpežnom prepadnutí, ktorú mal páchateľ v nelegálnej držbe," dodala Faltániová.

Policajtom sa podarilo objasniť aj ďalšie prípady krádeží, v ktorých figurovali obvinení muži.

Traja z obvinených sú stíhaní vo väzbe a za závažné zločiny môžu byť potrestaní odňatím slobody na 10 až 15 rokov. Jeden z páchateľov je za skutky spáchané formou účastníctva stíhaný na slobode a hrozí mu trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.