Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Banskobystrickí poslanci schválili pomoc 100.000 eur pre južnú Moravu

Na archívnej snímke predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter. Foto: TASR - Ján Krošlák

Predseda BBSK Ján Lunter ešte 25. júna vyzval obyvateľov kraja k podpore.

Banská Bystrica 1. júla (TASR) – Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo štvrtok na svojom zasadnutí v Banskej Bystrici vyčlenili z rozpočtu kraja 100.000 eur na pomoc ľuďom a obciam postihnutým v minulých dňoch ničivým tornádom na južnej Morave v Českej republike.

Predseda BBSK Ján Lunter ešte 25. júna vyzval obyvateľov kraja k podpore. "Kontaktovali nás naši priatelia z Juhomoravského kraja, že urgentne potrebujú materiálnu pomoc v podobe dreva na sanáciu zničených domov miestnych obyvateľov, ktorých postihlo tornádo. Kontaktovali sme Lesy SR, ktoré nás odkázali na ministerstvo, takže drevo zháňame aj po iných linkách, pretože tu ide hlavne o čas. Preto, ak máte k dispozícii stavebné drevo, ktoré by ste mohli prednostne predať na pomoc, prosím, kontaktujte nás," uviedol Lunter na sociálnej sieti.

Ako dodal, "všetci kolegovia, predsedovia koaličných klubov - Božena Kováčová, Mikuláš Pál, Peter Juhász - v našom zastupiteľstve okamžite súhlasili a na túto pomoc necháme vyčleniť 100.000 eur", čo krajskí poslanci vo štvrtok aj odsúhlasili.