Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Banskoštiavnické interné oddelenie by malo byť v prevádzke od februára

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Denisa Horváthová

Hlavným dôvodom uzavretia bola práceneschopnosť primára Mariana Streška a jediného atestovaného lekára na oddelení.

Banská Štiavnica 11. januára (TASR) - Interné oddelenie banskoštiavnickej nemocnice je z personálnych dôvodov od začiatku januára tohto roka dočasne zatvorené. Podľa Tomáša Kráľa, hovorcu siete regionálnych nemocníc Svet zdravia, by oddelenie malo byť znovu v prevádzke od začiatku februára.

"Nemocnica bola z vážnych personálnych dôvodov nútená od januára 2016 dočasne uzavrieť interné oddelenie v Banskej Štiavnici. Kompletná zdravotná starostlivosť je zabezpečená v nemocnici v Žiari nad Hronom," uviedol Kráľ s tým, že pacienti na základe odporučenia obvodného lekára buď využijú dopravnú zdravotnú službu, alebo v prípade akútneho stavu rýchlu zdravotnú pomoc.

Ako ďalej vysvetlil, hlavným dôvodom uzavretia bola práceneschopnosť primára Mariana Streška a jediného atestovaného lekára na oddelení. Z dôvodu dočasného uzavretia oddelenia nemocnica musela na začiatku januára presunúť siedmich pacientov do nemocnice v Žiari nad Hronom. Ostatný personál oddelenia si podľa hovorcu momentálne čerpá zvyšnú dovolenku a nadčasy.

Podľa Kráľa nie je vylúčené, že interné oddelenie sa bude v budúcnosti zameriavať najmä na poskytovanie následnej starostlivosti pre chronických a dlhodobo chorých pacientov.