Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bardejovčania sa môžu dnes voziť na historických motorových vlakoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

Počas celého dňa kyvadlovo vozia záujemcov z bardejovskej stanice po bardejovskej železničnej vlečke, ktorú len tak osobným vlakom absolvovať nemôžu.

Bardejov 30. mája (TASR) – Nadšenci historických motorových vláčikov i obyčajní zvedavci vyrazili dnes ráno z Košíc, aby sa na starých motorových vlakoch priviezli do Bardejova a pozreli si tu krásy historického mesta. Aj Bardejovčania sa budú môcť tiež povoziť na Bardejovskej strele a vyskúšať si po dlhom čase i trasu v smere na Bardejovské kúpele.

Ako TASR potvrdil manažér pre komunikáciu Klubu historických koľajových vozidiel Košice Ľubomír Lehotský, z Košíc vyrazilo dnes o 7.55 h približne 200 turistov a po príchode do Bardejova sa okrem múzeí chystali pozrieť si aj iné krásy. Dva motorové vláčiky z roku 1949 a 1956 - Magda a Ľubka, ktoré ich do tohto mesta dopravili, však ani v Bardejove neoddychujú. Počas celého dňa kyvadlovo vozia záujemcov z bardejovskej stanice po bardejovskej železničnej vlečke, ktorú len tak osobným vlakom absolvovať nemôžu. O 15.40 h vyrážajú znova historické motorové vlaky späť do Košíc.