Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Bazén Pálenisko a Malý Dunaj sú bez ropných látok

Na snímke naftová škvrna na Dunaji 12. júna 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Rovnako je na základe obhliadky inšpektorov bez znečistenia aj Malý Dunaj. TASR o tom informoval Maroš Stano z odboru komunikácie ministerstva životného prostredia (MŽP).

Bratislava 18. júna (TASR) - Dnešná kontrola pracovníkov Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) potvrdila odstránenie znečistenia v bazéne Pálenisko. Rovnako je na základe obhliadky inšpektorov bez znečistenia aj Malý Dunaj. TASR o tom informoval Maroš Stano z odboru komunikácie ministerstva životného prostredia (MŽP).

"Rezortná organizácia ministerstva životného prostredia - Slovenská inšpekcia životného prostredia na základe zistení konštatuje, že nedošlo k žiadnemu úhynu rýb a iných živočíchov v Malom Dunaji ani v bazéne Pálenisko," priblížil Stano.

Minulý týždeň unikli do bazéna, ktorý je cez regulačný objekt prepojený s ramenom Dunaja - tokom Malý Dunaj, ropné látky. Únik nafty spôsobilo ľudské zlyhanie, v dôsledku ktorého do vody vytieklo 13.600 litrov ropných produktov. "Za mimoriadne zhoršenie vôd môže SIŽP uložiť jeho pôvodcovi pokutu až do 166.000 eur," dodal Stano.