Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Kraj investoval do športovísk pri žiarskom gymnáziu vyše 225.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Športoviská budú v čase vyučovania prednostne využívať študenti gymnázia či iných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja.

Žiar nad Hronom 14. októbra (TASR) – Študentom Gymnázia Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom v piatok odovzdali do užívania nový športový areál, do ktorého výstavby investoval Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) vyše 225.000 eur. Nové športoviská nahradili trávnatú plochu so zvyškami asfaltu, ktorá nebola vhodná na pohybové aktivity. TASR o tom informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

V rámci nového športového areálu bol vybudovaný atletický ovál, doskočisko pre skok do diaľky i multifunkčné či basketbalové ihrisko. Celkový rozpočet na výstavbu športovísk predstavoval viac ako 225.000 eur, ďalších 75.000 eur investoval kraj do rekonštrukcie školského dvora a priľahlej parkovacej plochy.

"Šport je životný štýl, je to spôsob, ako tráviť voľný čas, má nezastupiteľný výchovný potenciál, zoceľuje, buduje priateľstvá, otvára svet. Zrealizovaním výstavby bolo vytvorené prostredie na užitočnú aktivitu, priateľské stretnutia, otvorený ľudský dialóg. Je to priestor dôležitý nielen pre našu školu, ale aj pre komunitu mesta a blízkeho okolia,"
skonštatovala riaditeľka školy Dana Paálová.

Športoviská budú v čase vyučovania prednostne využívať študenti gymnázia či iných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. V stanovených hodinách bude areál prístupný aj pre verejnosť, škola tiež vyjde v ústrety mestskému športovému klubu, ktorý tu bude môcť organizovať tréningy a súťaže.

Gymnázium Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom navštevuje vyše štyristo študentov. Ide o gymnázium s viac ako 60-ročnou tradíciou, ktoré ponúka štvorročný aj osemročný učebný program.