Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Predseda Banskobystrického kraja ocení výnimočných ľudí

Na archívnej snímke Ondrej Lunter. Foto: TASR - Ján Krošlák

BBSK sa preto obracia na všetkých obyvateľov i rodákov kraja, aby pomohli nájsť kandidátov a príbehy hodné na desať výročných cien.

Banská Bystrica 30. októbra (TASR) - Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) ocení výnimočných ľudí, ktorí preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a komunite. Nominácie na výročnú Cenu predsedu BBSK sú otvorené do 30. novembra. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková.

"Vďaka vynikajúcim ľuďom sme aj v zložitých podmienkach rozvíjali a modernizovali náš kraj v oblasti sociálnych a zdravotných služieb, stredného školstva, kultúry, turistického ruchu a v ďalších oblastiach. Mnoho ľudí v tomto roku podávalo a podáva vynikajúce profesionálne výkony aj pri šírení dobrého mena kraja, prispeli k ekonomickému rozvoju, prejavili vysokú mieru spoločenskej zodpovednosti alebo výnimočným spôsobom podali pomocnú roku človeku, keď to najviac potreboval," zdôvodnil svoje rozhodnutie každoročne oceňovať takých ľudí predseda BBSK Ondrej Lunter. Slávnostný akt sa uskutoční v januári, počas prvého slávnostného zasadnutia krajského zastupiteľstva.

BBSK sa preto obracia na všetkých obyvateľov i rodákov kraja, aby pomohli nájsť kandidátov a príbehy hodné na desať výročných cien. Uzávierka pre tohtoročné návrhy je 30. november a verejnosť môže nominácie posielať prostredníctvom formulára zverejneného na webovej stránke kraja.