Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici rekonštruujú mostné objekty, ovplyvní to dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR

Rekonštrukcia má trvať približne tri až štyri mesiace, polícia preto žiada vodičov i ostatných účastníkov cestnej premávky o disciplinované a ohľaduplné správanie.

Banská Bystrica 27. apríla (TASR) – Pre rekonštrukciu mostných objektov dochádza od dnešného dňa k dočasnej zmene organizácie dopravy v Banskej Bystrici na ceste I/66, v úseku od OC Kaufland pri železničnej stanici až po mimoúrovňovú križovatku Majer. TASR o tom informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Ide o rekonštrukciu dvoch mostných objektov, ktorá sa začína dnes. Dočasná zmena organizácie dopravy spočíva aj v obmedzení rýchlosti jazdy, zákaze predchádzania vozidiel, znížení počtu jazdných pruhov, striedavom vedení dopravy z obidvoch smerov jazdy v jednom jazdnom pruhu s reguláciou prenosným svetelným signalizačným zariadením," uviedla Faltániová.

Rekonštrukcia má trvať približne tri až štyri mesiace, polícia preto žiada vodičov i ostatných účastníkov cestnej premávky o disciplinované a ohľaduplné správanie, zvýšenú pozornosť a opatrnosť, ako aj zvýšenú trpezlivosť vodičov počas stavebných prác. Rovnako o rešpektovanie a dodržiavanie dopravných obmedzení vyplývajúcich z prenosného dopravného značenia.

"Dopravný inšpektorát odporúča vodičom vzhľadom na predpokladanú tvorbu kolón so zdržaním vozidiel na prenosnej svetelnej signalizácii uvedenému úseku sa v maximálnej možnej miere vyhnúť, a to využitím iných náhradných trás, najmä po severnom obchvate Banskej Bystrice, prípadne po miestnych komunikáciách v Banskej Bystrici cez ulicu Partizánska cesta," dodala hovorkyňa.