Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Banská Bystrica kandiduje na Európske mesto športu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zástupcovia Asociácie európskych miest športu sa mohli tento týždeň presvedčiť, že športové srdce Slovenska bije práve v Banskej Bystrici.


Banská Bystrica 4. februára (TASR) – História a dlhodobá tradícia športu, olympijskí víťazi, majstri sveta i začínajúci športovci predurčujú mesto pod Urpínom na získanie prestížneho titulu Európske mesto športu 2017. Zástupcovia Asociácie európskych miest športu (ACES Europe) Hugo Alonso a Lukáš Vorel sa mohli tento týždeň na vlastné oči presvedčiť, že športové srdce Slovenska bije práve v Banskej Bystrici. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

"Medzi pozvanými hosťami, ktorých dnes privítal primátor Ján Nosko, viceprimátor Martin Turčan a projektová manažérka Dagmar Rajčanová, nechýbala pýcha Banskej Bystrice, olympijská víťazka Anastasia Kuzminová, riaditeľ Vojenského športového centra Dukla Richard Galovič a Ivor Lehoťan, viceprezident Slovenského zväzu biatlonu," konštatovala Sekerešová. Podľa nej práve športové osobnosti mesta pod Urpínom potvrdzujú, že je tým správnym kandidátom na získanie medzinárodne uznávaného titulu.

"Som veľmi rád, že vás môžem privítať v srdci Slovenska, kde je v každom človeku kúsok športovca. Celé zázemie Banskej Bystrice a úspechy našich športovcov sú veľkou motiváciou pre mladých ľudí. Zároveň vrcholoví športovci vytvárajú vhodné prostredie na to, aby sme boli v našej kandidatúre úspešní. Dôležitá pre nás je spolupráca s rôznymi inštitúciami, univerzitami, základnými i strednými školami, ktorá posúva šport bližšie k verejnosti. Aj Banskobystričania veria, že v našej kandidatúre budeme úspešní," povedal primátor Ján Nosko.

Zatiaľ čo zástupca Asociácie európskych miest športu Lukáš Vorel navštívil Banskú Bystricu už po tretí raz, generálny sekretár Hugo Alonso mal v meste pod Urpínom svoju premiéru.

"Kandidatúra Banskej Bystrice na titul Európske mesto športu 2017 vyzerá veľmi dobre a zaujímavo. Teší nás, že vrcholoví športovci, asociácie a športové kluby vo vašom meste spolupracujú a podporujú tento projekt. Dôležité je mať pozitívnych obyvateľov a vidieť, že sa k športu všetci pridávajú. Kandidatúra a získanie titulu Európske mesto športu je najmä o kreativite a schopnosti pritiahnuť ľudí k tomu, aby športovali," zdôraznil Alonso.