Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Beh Night Run v centre Košíc bude opäť v znamení hudby

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR - Andrej Galica

Podujatie si vyžiada dopravné obmedzenia v centre mesta.

Košice 6. septembra (TASR) – Historické centrum Košíc sa v piatok (7. 9.) stane po roku opäť dejiskom nočného behu Košice Night Run. V poradí 7. ročník podujatia prináša novú trasu a celkovo 17 hudobných pódií. Na desaťkilometrový beh sa zaregistrovalo už viac ako 1300 bežcov.

Štart bude o 20.00 h od sochy Immaculaty na Hlavnej ulici, kde bude aj hlavné pódium. Jeden päťkilometrový okruh odbehnú aj žiaci košických základných škôl.

Trasa aktuálneho ročníka s dídžejmi pri trati povedie po uliciach Hlavná, Alžbetina, Moyzesova, Dominikánke námestie, Mäsiarska, Zbrojničná, Hlavná, Kováčska, Mlynská, Hrnčiarska, Vodná, bežci ďalej pobežia cez Mestský park, Mlynskú, Zvonársku a opäť Hlavnú s cieľom pri Immaculate.

Program sa oficiálne začína o 18.00 h. Podujatie si vyžiada dopravné obmedzenia v centre mesta. "Viaceré komunikácie budú uzavreté a pre osobnú dopravu neprejazdné od 19.30 h. Uzávera potrvá maximálne do 22.00 h, kým do cieľa nedobehne posledný bežec," informovali organizátori z Rádia Košice. Na plynulosť cestnej premávky bude dohliadať mestská, dopravná a poriadková polícia.