Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Behom na vysokých podpätkoch odsúdili Nitrania násilie na ženách

Foto: TASR/AP

Podujatie Night Run 2016 Nitra je súčasťou projektu zameraného na zvyšovanie povedomia o potrebe ochrany pred násilím, ktorý nezisková organizácia Centrum Slniečko odštartovala v januári tohto roka.

Nitra 30. septembra (TASR) – Nesúťažným behom na vysokých podpätkoch dnes Nitrania podporili projekt Slovensko bez násilia páchaného na ženách. Na Svätoplukovom námestí mohli bežať celé rodiny, našli sa aj chlapi, ktorí absolvovali symbolickú dĺžku trate v topánkach na podpätkoch a takto podporili ženy. Podujatie Night Run 2016 Nitra je súčasťou projektu zameraného na zvyšovanie povedomia o potrebe ochrany pred násilím, ktorý nezisková organizácia Centrum Slniečko odštartovala v januári tohto roka.

Cieľom projektu Slovensko bez násilia páchaného na ženách je podpora existujúcich služieb a vybudovanie nových, určených pre ženy a ich deti, ktoré násilie zažívajú, alebo sú ním ohrozené. "Zvýšiť by sa mala i informovanosť širokej verejnosti o téme násilia páchaného na ženách a deťoch, k čomu prispievajú aj podujatia, ako je Beh na vysokých opätkoch," povedala Mariana Kováčová, riaditeľka Centra Slniečko. Projekt je financovaný z grantu Nórskeho kráľovstva prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu a spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.