Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

K situácii v nemocnici chce M. Beňová zvolať mimoriadne zastupiteľstvo

Tlačová konferencia poslankyne Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Moniky Flašíkovej-Beňovej a primátora mesta Malacky Jozefa Ondrejku k výsledkom poslaneckého prieskumu k situácii okolo zachovania pohotovosti v Malackách sa uskutočnila v stredu 24. júla 2013 pred nemocnicou v Malackách. Foto: TASR/Štefan Puškáš

O zvolanie mimoriadneho zasadnutia zastupiteľstva BSK musí písomne požiadať najmenej tretina poslancov zo 44-členného zboru.

Bratislava 6. augusta (TASR) – Riešenie situácie týkajúcej sa zachovania pohotovosti a ústavnej lekárskej starostlivosti v malackej nemocnici je na dosah. Tvrdí to poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Monika Flašíková-Beňová.

"Z výsledkov uskutočneného poslaneckého prieskumu, ako aj z vyjadrení vedenia nemocnice vyplynulo, že je nevyhnutné zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja, ktoré musí urýchlene prijať konkrétne rozhodnutie. Poslanci BSK za stranu Smer-SD preto iniciujú zvolanie jeho mimoriadneho zasadnutia, na ktoré však potrebujú aj dva podpisy svojich pravicových kolegov," uviedla Flašíková-Beňová.

O zvolanie mimoriadneho zasadnutia zastupiteľstva BSK musí písomne požiadať najmenej tretina poslancov zo 44-členného zboru.