Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Betlehemské svetlo budú skauti rozdávať i v Prievidzi a Bojniciach

Na snímke skauti čakajú na príchod vlaku s Betlehemským svetlom 16. decembra 2023 na železničnej stanici v Trenčianskej Teplej. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Skauti priviezli Betlehemské svetlo do Prievidze už tradične vlakom z Bratislavy 16. decembra.

Prievidza/Bojnice 21. decembra (TASR) - Plamienok zapálený v Bazilike Narodenia Pána priniesli prievidzskí skauti i na hornú Nitru. Na Štedrý deň ho budú hodinu rozdávať na desiatich tradičných stanovištiach v Prievidzi a Bojniciach, ako i po večerných vigílnych omšiach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Prievidzskí skauti zaniesli Betlehemské svetlo do zariadení pre seniorov v Prievidzi a Handlovej, slávnostne ho odovzdali aj primátorom miest. Plamienok sa rozšíri v regióne aj v ostatných mestách a obciach, kde bude dostupný najmä v kostoloch podľa miestnych tradícií.

Na Štedrý deň, v nedeľu (24. 12.) od 13.00 do 14.00 h budú skauti rozdávať Betlehemské svetlo záujemcom v Prievidzi na Dlhej ulici, Námestí slobody, Žabníku, v Necpaloch, Kopaniciach, sídliskách Píly a Zapotôčky. V Bojniciach to bude na sídlisku Lúčky pri lekárni, pred Kostolom sv. Martina a pri kostole v časti Dubnica.

Okrem toho Betlehemské svetlo skauti rozdajú na Štedrý deň aj po skončení vigílnych svätých omší so začiatkom o 16.00 h v Prievidzi pri Kostole sv. Bartolomeja, Kostole Najsvätejšej Trojice, Kostole sv. Terézie z Lisieux a v Bojniciach pri Kostole sv. Martina.

Betlehemské svetlo bude horieť od piatka (22. 12.) do nedele nepretržite aj na Námestí piaristov pri soche Panny Márie Immaculaty v označenom kahanci.

Skauti priviezli Betlehemské svetlo do Prievidze už tradične vlakom z Bratislavy 16. decembra. V piatok popoludní vystúpia so svojím adventno-vianočným programom aj na Vianočných trhoch na Námestí slobody.