Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Betónové zátarasy aj pešie hliadky: Polícia postráži trhy v Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V okolí Hviezdoslavovho námestia boli nainštalované železobetónové zábrany. Tie majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo. Na Hlavnom námestí sú využívané tzv. mechanické zátarasy.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Počas tohtoročných vianočných sviatkov pripravuje bratislavská polícia v hlavnom meste viaceré bezpečnostné opatrenia. Na bezpečnosť a pokoj v uliciach a na verejných priestranstvách, predovšetkým v centre mesta, budú až do nového roka dohliadať posilnené hliadky poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Viaceré opatrenia v spolupráci s bratislavským magistrátom a samosprávou Starého Mesta sú prijímané aj v súvislosti so sprísnenou bezpečnosťou, pričom sa prihliada na teroristické útoky vo viacerých európskych metropolách. V okolí Hviezdoslavovho námestia boli nainštalované železobetónové zábrany. Tie majú zabrániť vjazdu vozidiel na verejné priestranstvo. Na Hlavnom námestí sú využívané tzv. mechanické zátarasy.

Na verejný poriadok a bezpečnosť bude polícia zároveň dohliadať peším hliadkovaním, monitorovaním odstavných plôch a parkovísk či kontrolou možných prístupových ciest. "Bratislavská polícia prijala v súvislosti so znížením rizika ohrozenia teroristickými útokmi aj ďalšie opatrenia, s ktorými z taktických dôvodov nie je možné verejnosť oboznámiť," dodala Slamková.

Bezpečnostné opatrenia v súvislosti s vianočnými trhmi na Hlavnom, Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí potvrdzuje aj bratislavská mestská polícia (MsP). "Výkon hliadkovej služby bude zabezpečený v centre hlavného mesta nepretržite, celých 24 hodín," uviedla hovorkyňa MsP Tatiana Kurucová. Tá Bratislavčanov i návštevníkov ubezpečuje, že polícia využije všetky zákonné možnosti na zachovanie verejného poriadku a v prípade potreby bude pripravená zakročiť okamžite.

"Zároveň apelujeme na všetkých návštevníkov vianočných trhov, aby boli ostražití, strážili si svoje veci a nenechávali ich bez dozoru," dodala Kurucová.