Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Bežci košického maratónu môžu voliť aj v Kulturparku

Kasárne / Kulturpark. Foto: TASR/František Iván

Odvoliť v Kulturparku môžu hlavne účastníci alebo návštevníci MMM, ktorí sa rozhodnú hlasovať po príchode do Košíc mimo svojho bydliska s vybaveným hlasovacím preukazom.

Košice 27. septembra (TASR) - Účastníci Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach s hlasovacím preukazom budú môcť v rámci parlamentných volieb odvoliť v sobotu (30. 9.) priamo v areáli Kulturparku, kde si bežci vyzdvihnú štartovacie čísla. Volebná miestnosť bude v pavilóne November otvorená od 7.00 do 22.00 h.

Špeciálny volebný okrsok vzhľadom na konanie sa nedeľňajšieho (1. 10.) maratónu tam zriadila mestská časť Juh. "Pretože nás Maratónsky klub Košice požiadal o možnosť zriadenia volebnej miestnosti v blízkosti registrácie maratóncov, zriadila starostka mestskej časti Košice-Juh Anna Súkeníková osobitný okrsok číslo 21 len pre túto príležitosť," uviedol pre TASR vedúci organizačného a právneho oddelenia na miestnom úrade Ján Zimmermann. Účasť voličov je v tomto prípade podľa neho ťažké odhadnúť.

Odvoliť tam môžu hlavne účastníci alebo návštevníci MMM, ktorí sa rozhodnú hlasovať po príchode do Košíc mimo svojho bydliska s vybaveným hlasovacím preukazom. Zriadený volebný okrsok bude slúžiť aj pre časť miestnych obyvateľov s príslušným trvalým pobytom.