Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Bezplatná MHD vo Vranove nad Topľou potrvá ešte do konca januára

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Záujem o túto službu po zavedení bezplatného cestovania narastal, čo potvrdzujú aj čísla prepravených osôb, ktoré TASR poskytlo tlačové oddelenie.

Vranov nad Topľou 4. januára (TASR) - Bezplatnú mestskú hromadnú dopravu vo Vranove nad Topľou možno využiť ešte do konca januára. Následne bude z ekonomických dôvodov pre cestujúcich zrušená, výnimkou sú seniori nad 65 rokov. Radnica tento týždeň nesprávne informovala, že táto služba už skončila. Eva Fedorňáková z tlačového referátu mesta pre TASR uviedla, že vďaka dodatku k existujúcej zmluve budú môcť obyvatelia mesta využívať bezplatnú dopravu až do konca tohto mesiaca.

Záujem o túto službu po zavedení bezplatného cestovania narastal, čo potvrdzujú aj čísla prepravených osôb, ktoré TASR poskytlo tlačové oddelenie. Kým v roku 2021 využilo MHD v meste viac ako 59.000 cestujúcich, vlani autobusy prepravili vyše 181.000 osôb.

Mesto, ktoré poskytovalo bezplatnú verejnú dopravu obyvateľom a celému okresu počas posledných dvoch rokov, však teraz čelí finančným výzvam, ktoré mu bránia v pokračovaní tohto programu. Súčasná ekonomická situácia a potreba úsporných opatrení prinútili samosprávu zrušiť bezplatnú dopravu pre všetkých cestujúcich s výnimkou seniorov nad 65 rokov.