Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Biela stopa sa uskutoční v náhradnom termíne

Na archívnej snímke z 26. januára 2019 víťaz Peter Mlynár (ŠKP Vysoké Tatry) počas pretekov na 50 klasickou technikou na 46. ročníku vytrvalostných pretekov v behu na lyžiach Biela stopa na Skalke pri Kremnici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dôvodom zmeny termínu podujatia sú nepriaznivé snehové podmienky a rovnako nepriaznivé dlhodobé predpovede počasia, ktorá avizujú na najbližšie dni vysoké teploty aj na horách.

Kremnica 26. februára (TASR) - Bežecké vytrvalostné podujatie Biela stopa na Skalke pri Kremnici sa uskutoční v náhradnom termíne 16. a 17. marca. Informovali o tom organizátori podujatia s tým, že pôvodne sa mal 51. ročník podujatia konať už nastávajúci víkend 2. a 3. marca.

Ako uvádza organizačný výbor Bielej stopy na internetovej stránke podujatia, dôvodom zmeny termínu podujatia sú nepriaznivé snehové podmienky a rovnako nepriaznivé dlhodobé predpovede počasia, ktorá avizujú na najbližšie dni vysoké teploty aj na horách.

"Presun podujatia na iný termín je v záujme bezpečnosti účastníkov, ako aj zachovania atraktivity pretekov. Predpovede počasia naznačujú priaznivejšie podmienky pre bežecké lyžovanie na Skalke v posunutom termíne," uviedol organizačný výbor vo svojom stanovisku.

Organizátori uvádzajú, že už zakúpené štartovné je platné pre termín 16. - 17. marca. Rovnako je možný bezplatný prepis na iného pretekára či možné zaregistrovať si sportkartu Biela Stopa s kreditom v hodnote zakúpeného štartovného.