Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Najstaršia zoo na Slovensku vstúpila do svojej 62. sezóny

Na ilustračnej snímke sú slony indické Foto: TASR/AP/Petr David Josek

Verejnosť si dnes v bojnickej zoo mohla tiež pozrieť komentované kŕmenie lemurov, cviky sloníc Maje a Gule či medvedí basketbal, zúčastniť sa mohla i zvieracej autogramiády.

Bojnice 1. mája (TASR) - Bojnická zoologická záhrada dnes otvorila svoju 62. letnú turistickú sezónu. Rezortná organizácia ministerstva životného prostredia pripravila na prvomájový deň pre svojich návštevníkov i viacero aktivít, ďalšie novinky pripravuje na letné mesiace.

"Pre našich návštevníkov sme prichystali bohatý program, dopoludnia sme odhalili meno spolubývajúceho pandy červenej Hua Hu. Pomenovanie nového prírastku, ktorý k nám prišiel koncom minulého roka, vybrali návštevníci počas súťaže na facebooku. Volá sa Chong Mao, čo v preklade znamená červený chlpáčik," priblížila pre TASR hovorkyňa Zoo Bojnice Simona Kubičková.

Verejnosť si počas dnešného dňa v zoo mohla podľa nej tiež pozrieť komentované kŕmenie lemurov, cviky sloníc Maje a Gule či medvedí basketbal, zúčastniť sa mohla i zvieracej autogramiády.

"Momentálne najväčším lákadlom sú naše dve pandy červené. Novú podobu dostáva zase výbeh pre medveďov, ktorý by tak mal byť pre ne pohodlnejší. Lepší výhľad pre deti na medvede zabezpečí sklo, ktoré osadíme na stene výbehu. Pre našich malých i veľkých návštevníkov máme pripravené aj ďalšie novinky, ktoré zatiaľ nechceme prezrádzať," dodala Kubičková.