Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Bojnická zoo má záujem zmodernizovať záchytné centrum, vyhlásila súťaž

Na archívnej snímke Národná zoologická záhrada Bojnice. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Zoo má záujem zabezpečiť modernizáciu a prístavbu objektu záchytného centra, ktoré sa nachádza v jeho areáli, konkretizovala organizácia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Bojnice 10. januára (TASR) - Národná zoologická záhrada Bojnice plánuje zabezpečiť modernizáciu tamojšieho záchytného centra. Investíciu v hodnote viac ako 740.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) chce financovať z viacerých zdrojov, dodávateľa prác hľadá cez verejné obstarávanie.

Zoo má záujem zabezpečiť modernizáciu a prístavbu objektu záchytného centra, ktoré sa nachádza v jeho areáli, konkretizovala organizácia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Navrhované úpravy vychádzajú hlavne z požiadavky zoo na modernizáciu riešených častí objektu, zlepšenie ich technického stavu, zvýšenie užívateľského komfortu, ako aj umožnenie využívania ďalších priestorov na výbehy zvierat, vyplýva z projektovej dokumentácie. Súčasťou prác je aj realizácia prístavby, v ktorej bude situované laboratórium.

Náklady na realizáciu investície národná zoo odhadla na 742.849,57 eura bez DPH. Ako kritériá výberu víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu a lehotu výstavby. Uchádzači musia zložiť aj zábezpeku vo výške 20.000 eur.

Inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva životného prostredia SR má záujem projekt financovať z viacerých zdrojov, na časť prác chce využiť prostriedky z programu LIFE+: Ochrana sysľa pasienkového, na ďalšie časti modernizácie objektu zdroje z Environmentálneho fondu, technickú infraštruktúru chce financovať z vlastných zdrojov.