Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Na Bojnický zámok priletí bábka Elwood

Bojnický zámok Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Jednou z najväčších Elwoodových ciest bol let na raketopláne Discovery, počas ktorého obdivoval našu krásnu Zem z vesmíru.

Bojnice 9. októbra (TASR) - Bojnický zámok v stredu 10. októbra navštívi bábka Elwood, ktorá absolvovala let na raketopláne Discovery. Bábku budú sprevádzať žiaci zo Základnej školy v Novákoch.

Elwood je živá bábka, ktorú pred viac ako tridsiatimi rokmi vytvoril americký učiteľ Doug Hand z mestečka Rock Fort v štáte Illinois. Elwood dodnes precestoval viac ako štyri milióny míľ, navštívil päť kontinentov, 18 krajín a okrem množstva bežných a známych ľudí sa osobne stretol s tromi americkými prezidentmi, britskou kráľovnou Alžbetou, Nelsonom Mandelom a bol hosťom v množstve televíznych relácií.

"Jednou z najväčších Elwoodových ciest bol let na raketopláne Discovery, počas ktorého obdivoval našu krásnu Zem z vesmíru. Ako sa to Elwoodovi všetko podarilo? Úspech pramení z jeho životného hesla "Dream Big" (Snívaj vo veľkom). Dosiahnuť sny pomáhajú Elwoodovi jeho priatelia a množstvo ľudí na celom svete, ktorí sú ochotní ho pozvať, zoznámiť ho s ich krajinou a nezištne pohostiť," priblížila Elwoodove cesty Lucia Sokolová zo Slovenského národného múzea - Múzeum Bojnice.

Elwood prišiel na Slovensko koncom septembra a Základná škola v Novákoch je jednou z troch škôl v okrese, ktoré bábka navštívila.