Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Bojnický zámok opäť ožije strašidlami

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Inscenované podujatie sa každoročne sústreďuje na udalosti a príbehy z dejín Bojnického zámku.

Bojnice 13. apríla (TASR) - Bojnický zámok opäť ožije duchmi a strašidlami. Od 27. apríla do 1. mája a od 4. do 8. mája sa tu uskutoční 19. ročník obľúbeného Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel.

Inscenované podujatie sa každoročne sústreďuje na udalosti a príbehy z dejín Bojnického zámku, ktoré v sebe skrývajú historické prekvapenia a strašidelné motívy zo známych legiend a povestí, v rámci voľnejšie adaptovaného literárneho scenára.

"Počas tohtoročného festivalu s názvom Prebudený des - kliatba jednej rodiny vyrozprávame návštevníkom príbeh o prekliatí rodiny Leustachovcov, majiteľov Bojnického zámku," uviedla Lucia Sokolová zo Slovenského národného múzea (SNM) Bojnice.

Pána hradu Juraja Leustacha zajali Turci a za jeho slobodu žiadali vysoké výkupné. Jeho oddaná a milujúca manželka Ilona robila možné i nemožné, aby zaobstarala potrebné množstvo peňazí.

"Čo všetko musela Ilona prežiť a aké strašidelné stvorenia na svojej ceste za záchranou svojho milovaného manžela postretala, zažijú návštevníci na vlastnej koži," dodala Sokolová.