Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Boldoghy na súde nepochodil

Vo volebnom okrsku č. 26 v Komárne Olivérovi Boldoghymu členovia volebnej komisie oznámili, že nie je na zozname voličov a nevyhoveli ani jeho žiadosti, aby ho na základe predloženého občianskeho preukazu do zoznamu doplnili s tým, že sa môže obrátiť na súd. Foto: TASR/Ladislav Vallach

Komárňanský herec a podnikateľ Olivér Boldoghy, ktorého úrady vyškrtli zo zoznamu občanov SR, v parlamentných voľbách voliť nemohol ani po tom, keď sa obrátil na súd.

Komárno 11. marca (TASR) - Komárňanský herec a podnikateľ Olivér Boldoghy, ktorého úrady vyškrtli zo zoznamu občanov SR, v parlamentných voľbách voliť nemohol ani po tom, keď sa obrátil na súd. Učinil tak na návrh členov volebnej komisie.

"Veľmi ma prekvapilo, že takýmto spôsobom porušujú moje občianske právo. Ja sa cítim naďalej občanom Slovenskej republiky, aj keď mám aj maďarské občianstvo," povedal s tým, že na Okresnom súde v Komárne mu sudkyňa oznámila, že ona len v tom prípade môže rozhodnúť, ak okrsková volebná komisia alebo Ústredná volebná komisia vystaví dokument, ktorý bude obsahovať dôvod, prečo mu nedovolili hlasovať. "Takýto dokument avšak ani obvodná, ani Ústredná volebná komisia nevyhotovila, odmietli ma s tým, že na to nemajú oprávnenie," vysvetlil Boldoghy a pripomenul, že celý proces ho nesmierne ponížil.

Boldoghy je odhodlaný v boji pokračovať a obráti sa na Ústavný súd SR, následne na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu.