Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Brány košickej ZOO prekročil stotisíci návštevník za tento rok

V ZOO Košice v mestskej časti Kavečany privítali v pondelok 23. júla 2012 tohtoročného stotisíceho návštevníka. Je ňou Dana Malcherová (na snímke) z Košíc. Foto: TASR/Milan Kapusta

V minulom roku v košickej ZOO privítali stotisíceho návštevníka a tri dni skôr.

Košice 23. júla (TASR) - V košickej Zoologickej záhrade privítali dnes predpoludním stotisícu návštevníčku v tomto roku. Stala sa ňou Dana Malcherová z Košíc.

Prezradila, že ZOO v košických Kavečanoch navštevuje pravidelne najmä s neterou a synovcom. Tí podľa nej zvieratká milujú. Najviac ich zaujal krkavec čierny s menom Kajo, ktorý sa vie pozdraviť celkom zrozumiteľným "ahoj."

"Stotisíca návštevníčka sa mohla tešiť z tašky plnej upomienkových predmetov, v ktorej nechýbali tričko, šiltovka, kniha o ZOO Košice v trojjazyčnom vydaní, tiež leporelo a plyšová hračka. Keďže takmer súčasne s ňou prekročila bránu ZOO aj päťročná Emka Čižmárová, obdarovali sme aj ju," uviedla pre TASR Eva Malešová z oddelenia propagácie košickej ZOO.

Emka, ktorá pochádza z českého Zlína, do košickej ZOO zavítala v sprievode starých rodičov zo Sečoviec, u ktorých prázdninuje. Dostala tričko s motívom tuleňa. Darčekovým bonusom pre oboch dnešných šťastlivcov nežného pohlavia bola aj offroad jazda so sprievodcom, ktorú ZOO ponúka ako novinku tejto letnej sezóny.

Na snímke vpravo si zubra fotí jubilejná návštevníčka Dana Malcherová.
Foto: TASR/Milan Kapusta


V minulom roku v košickej ZOO privítali stotisíceho návštevníka a tri dni skôr. "Očakávali sme, že sa tak stane uplynulý víkend, ale nepriaznivé počasie, najmä v sobotu, posunulo zdolanie tejto hranice na pondelok," vysvetlila Malešová.

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka košická ZOO zaznamenala nižšiu návštevnosť o necelé dve tisícky. "Z pohľadu celoročnej štatistiky ide o zanedbateľný prepad, aj keď treba zdôrazniť, že minulý rok sme mali historicky rekordnú návštevnosť. Počet návštevníkov v ZOO ovplyvňuje viac faktorov, najmä však počasie," zakončila Malešová.