Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Areál nemocnice na Patrónke chcú kúpiť tí istí záujemcovia

Na snímke pohľad do areálu vojenskej nemocnice - Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Obálky sa v rámci štvrtého kola súťaže otvárali v pondelok (27.2.). Do prvého sa nikto neprihlásil, druhé aj tretie kolo zrušili.

Bratislava 28. februára (TASR) - Areál bývalej Vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke chcú podľa informácií TASR naďalej kúpiť traja tí istí záujemcovia. Obálky sa v rámci štvrtého kola súťaže otvárali v pondelok (27.2.). Do prvého sa nikto neprihlásil, druhé aj tretie kolo zrušili.

Ponuky opäť predložili spoločnosť Eset, firma podnikateľa Františka Hodorovského - Forest Hill Company aj Forespo Reality 10, ktorá má podľa denníka Sme väzby na skupinu J&T. Hovorkyňa Esetu Zuzana Hošalová ponuku vo štvrtom kole TASR potvrdila. Rovnako tak urobil riaditeľ Forest Hill Jakub Peťovský, ich ponuka bola podľa jeho slov druhá najvyššia. So šéfom predstavenstva Forespo Reality 10 sa TASR spojiť nepodarilo.

Po tom, čo sa Nemocnica sv. Michala predvlani presťahovala do nových priestorov v centre mesta, sa už v pôvodnom areáli zdravotná starostlivosť neposkytuje. Parkovacie plochy sú v dočasnom prenájme, aby sa do odpredaja areálu aspoň čiastočne znížili náklady potrebné na jeho udržiavanie a stráženie. Eset by chcel v areáli vybudovať centrum informačných technológií, plány ostatných záujemcov nie sú zatiaľ známe.

TASR požiadala o stanovisko aj riaditeľa Nemocnice sv. Michala, ktorá súťaž vypísala.