Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave sa stratil rakúsky autista, hľadá ho polícia

Foto: TASR

Hovorí po nemecky, ale nie je komunikatívny a sám od seba nepožiada o pomoc.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Rakúske veľvyslanectvo v Bratislave žiada slovenskú verejnosť o pomoc pri hľadaní nezvestného rakúskeho občana Paula Tameleho, narodeného 31. augusta 1967. Muž je nezvestný od piatka 26. septembra 2014. Stratil sa v Bratislave pri Lodnom prístave. Nakoľko je autista, mohol by sa pohybovať v týchto dňoch kdekoľvek v Bratislave, prípadne v dopravných prostriedkoch mesta.

Tamele je vysoký cca 180 cm. Hovorí po nemecky, ale nie je komunikatívny a sám od seba nepožiada o pomoc. Nemá pri sebe žiadne peniaze, iba preukaz totožnosti. "Jeho kolegovia a rodičia z Korneuburgu ho hľadajú v Bratislave od soboty (27.9.), vylepili množstvo plagátov, zatiaľ bezvýsledne," uviedla Zuzana Dolejšiová z Rakúskeho kultúrneho fóra.

Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave pre TASR potvrdil, že o spoluprácu pri pátraní po Rakúšanovi slovenskú políciu požiadala rakúska strana. "V tejto súvislosti vykonávame všetky potrebné úkony smerujúce k vypátraniu uvedenej osoby," informoval Szeiff.