Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Bratislava bude mať univerzitný vedecký park

Realizátorom projektu je Slovenská technická univerzita v Bratislave v spolupráci s Univerzitou Komenského v Bratislave, Elektrotechnickým ústavom SAV a Ústavom anorganickej chémie SAV.

Bratislava 21. marca (TASR) – V Bratislave vznikne Univerzitný vedecký park STU. Zaoberať sa bude výskumom v oblasti informačných technológií, biotechnológií a životného prostredia. Naplno pracovať by mal od leta 2015.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Dušan Čaplovič dnes podpísal s rektorom Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Robertom Redhammerom zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na realizáciu tohto projektu. Celkové náklady predstavujú 42 miliónov eur. Ako informoval TASR hovorca MŠVVaŠ Michal Kaliňák, financovanie projektu je viaczdrojové a z celkových výdavkov, ktoré predstavujú sumu 42 miliónov eur, tvoria podstatnú časť investícií eurofondy z Operačného programu Výskum a vývoj. "Ide o sumu takmer 34 miliónov eur," spresnil Kaliňák. "Presne 3,3 milióna eur bude poskytnutých zo štátneho rozpočtu. Vysoká škola sa bude podieľať na financovaní sumou 2,1 milióna eur," dodal.

Kaliňák ďalej informoval, že vedecký park bude mať dve centrá. V Mlynskej doline sa bude zaoberať výskumom v oblasti informačných a komunikačných technológií, elektrotechniky, automatizácie a riadiacich systémov, ako aj nanoelektroniky a fotoniky. V priestoroch STU na Námestí slobody, resp. Radlinského ulici bude výskum orientovaný na moderné technológie - chémiu, priemyselné biotechnológie, životné prostredie a bezpečnosť a spoľahlivosť stavieb.

Realizátorom projektu Univerzitný vedecký park STU Bratislava je Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave v spolupráci s Univerzitou Komenského v Bratislave, Elektrotechnickým ústavom Slovenskej akadémie vied a Ústavom anorganickej chémie Slovenskej akadémie vied.