Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V Bratislave vyčíňajú fiktívni pracovníci magistrátu

V posledných dňoch sa totiž vyskytlo viacero prípadov, keď sa podvedení obyvatelia obrátili na médiá s tým, že v nedávnej minulosti zaplatili za sprostredkovanie a poskytnutie nájomného bytu.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Bratislavský magistrát žiada obyvateľov mesta o maximálnu opatrnosť pri podpisovaní akýchkoľvek zmlúv, resp. uhrádzaní faktúr, týkajúcich sa získania nájomného mestského bytu. TASR o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

"V posledných dňoch sa totiž vyskytlo viacero prípadov, keď sa podvedení obyvatelia obrátili na médiá s tým, že v nedávnej minulosti zaplatili za sprostredkovanie a poskytnutie nájomného bytu niekoľko tisícovú úhradu. Všetky tieto podvodné transakcie a fiktívne zmluvné vzťahy išli mimo oficiálnych pravidiel a procesov magistrátu hlavného mesta SR Bratislava,"
uviedol Andrassy. Ako dodal, podvodníci svoju dôveryhodnosť znásobujú tým, že v komunikácii s Bratislavčanmi vystupujú v mene oficiálnych zamestnancov magistrátu.

"Primátor Milan Ftáčnik z týchto dôvodov podniká kroky vo vzťahu k orgánom činným v trestnom konaní, aby takýmto podvodným praktikám, pri ktorom je absolútne neprijateľným spôsobom zneužívaná aj bratislavská samospráva, zabránil," dodal riaditeľ kancelárie. Podľa jeho slov podvodné konanie odhalené v posledných dňoch ide mimo pravidiel a mesto Bratislava prijalo opatrenia, aby zistilo, či do tohto protiprávneho konania nebol zapojený aj niektorý zo súčasných alebo bývalých zamestnancov mesta.

Andrassy informoval, že pravidlá prideľovania mestských nájomných bytov boli po ostatných komunálnych voľbách zásadne zmenené, nielen čo sa týka oficiálneho podávania žiadostí, ich registrácie, ale aj ich schvaľovanie v mestských komisiách a na samotnom mestskom zastupiteľstve. "Vedenie hlavného mesta žiada týmto spoluobčanov, ktorí podpísali falošné zmluvy alebo zaplatili podvodné faktúry a boli takto podvedení a zneužití, aby kontaktovali vedenie hlavného mesta SR Bratislava. V prípade, že obyvatelia budú chcieť zostať v anonymite, môžu svoj podnet poslať na protikorupčnú emailovú adresu: korupcia@bratislava.sk," dodal Andrassy.