Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kvôli protikorupčnému pochodu budú v Bratislave obmedzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR

V centre hlavného mesta sa dnes od 17.00 h začne protestný pochod proti korupcii.

Bratislava 5. júna (TASR) - Cestujúci bratislavskou MHD musia dnes podvečer počítať s obmedzeniami vo verejnej doprave. V centre hlavného mesta sa totiž od 17.00 h začne protestný pochod proti korupcii. TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

"Podľa informácií z polície, pochod sa začne o 17.00 h z Námestia Slobody, cez Námestie 1. mája, Kollárovo námestie, Obchodnú ulicu a Námestie SNP. V čase celého pochodu treba rátať s obmedzeniami na linkách MHD v celej centrálnej mestskej zóne," spresnila Volfová.

V teréne budú posilnené hliadky dispečingu DPB a dopravu budú riešiť operatívne podľa vzniknutej situácie v súčinnosti s políciou. Za prípadné problémy v cestovaní MHD sa DPB ospravedlňuje.

V Starom Meste sú pre vodičov uzavreté viaceré ulice



Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave upozorňuje vodičov, že od 16.50 h došlo k uzatvoreniu viacerých komunikácií v Starom Meste. Opatrenia súvisia s protikorupčným pochodom.

Uzavreté boli komunikácie na Mýtnej ulici pri budove Slovenského rozhlasu, Nám. 1. mája, Kollárovom námestí, na Radlinského ulici od križovatky s Ulicou Imricha Karvaša, Mickiewiczovej, Ulici 29. augusta od križovatky so Špitálskou ulicou, Obchodnej ulici a Nám. SNP od Suchého mýta. Uzávery potrvajú až do ukončenia zhromaždenia.

Hodžovo námestie bude uzatvorené v smere k Nám. 1. mája. Zo Staromestskej ulice bude uzatvorený podjazd v smere na Hodžovo námestie. Zo Štefánikovej ulice a Palisád bude možné pokračovať len na Staromestskú ul. cez Hodžovo námestie. V tomto čase bude na uvedených komunikáciách zároveň vylúčená aj doprava prostriedkami MHD.

Dopravu v uvedených úsekoch budú usmerňovať a regulovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej dopravno-bezpečnostnej situácie. "V tejto súvislosti vyzývame vodičov, aby rešpektovali pokyny polície a pokiaľ je to možné, aby na prejazd použili inú trasu," uviedla Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.