Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dni Petržalky lákajú na množstvo hudby, burzu kníh i tvorivé dielne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pripravený je aj program pre najmenších i najstarších, výtvarný ateliér, najväčšia galéria portrétov Petržalčanov pod holým nebom, maľovanie či tvorba totemov z krabíc.

Bratislava 16. júna (TASR) – Bohatý hudobný program, zónu ľudových tradícií i novodobých remesiel, burzu kníh i tvorivé dielne ponúkajú v sobotu Dni Petržalky na dostihovej dráhe v Bratislave. Podujatie pripravili pri príležitosti 740. výročia odovzdania územia Petržalky bratislavskej kapitule. Informuje o tom mestská časť na svojom webe.

Návštevníkov na dostihovej dráhe čaká prezentácia ľudových tradícií a remesiel, novodobých remesiel a "handmade" výrobkov. Nechýba ani petržalská burza kníh či súťaž o najkrajšieho petržalského psieho kríženca.

Pripravený je aj program pre najmenších i najstarších, výtvarný ateliér, najväčšia galéria portrétov Petržalčanov pod holým nebom, maľovanie či tvorba totemov z krabíc. Maľovať sa bude aj na tvár a atrakciou má byť aj mobilné planetárium. Deti i dospelí sa môžu tešiť aj na divadelné predstavenia, hudobné vystúpenia či tančiareň.

Galaprogram tohtoročných Dní Petržalky bude trvať od 14.00 h do takmer polnoci. Návštevníkom sa v rámci neho predstaví Blue Zodiac, Števo Gajdoš trio, Arzén, Samuel Tomeček & band, Modus Memory, Inekafe, Kate Ryan a Tublatanka.