Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Traja Bratislavčania obchodovali s drogami, hrozí im 15 rokov väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/ KR PZ Banská Bystrica

Policajti ich zadržali v pondelok (23.5.) v Podunajských Biskupiciach, počas cielenej razie.

Bratislava 25. mája (TASR) - Trom Bratislavčanom hrozí za drogovú trestnú činnosť desať až pätnásť rokov za mrežami. Polícia obvinila 30-ročného Ľubomíra F., 40-ročného Romana R. a 34-ročnú Denisu M. (všetci z Bratislavy) z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi. Ľubomír a Roman už boli za takýto trestný čin právoplatne odsúdení.

Policajti zadržali všetkých troch v pondelok podvečer (23.5.) v Podunajských Biskupiciach, razia bola cielená. U Ľubomíra zaistili materiál s hmotnosťou 2861 mg, ktorý obsahoval účinnú látku metamfetamín. "Zodpovedalo to minimálne 30 obvykle jednorazovým dávkam drogy," informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Ľubomír bol už pred niekoľkými rokmi za takýto zločin právoplatne odsúdený.

Roman a Denisa sa mali podľa Mihalíkovej dopúšťať trestnej činnosti formou spolupáchateľstva. Od tohto januára si mali v pravidelných intervaloch na území Bratislavy zaobstarávať drogy, ktoré mali prechovávať v jednom z bytov v Petržalke a následne, po ich dávkovaní, predávať na viacerých miestach.

Policajti u nich v Podunajských Biskupiciach zadržali 16 dávok drogy a jedno vrecko konope. Za prechovávanie drog už bol odsúdený aj Roman. Obvinených policajti umiestnili do cely policajného zaistenia.