Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Do štrajku sa zapájajú aj učitelia v Dúbravke, voľno dali dve školy

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Z desiatich materských škôl sa do štrajku zapájajú len dvaja učitelia z MŠ Ožvoldíkova, prevádzky sa to však nedotkne.

Bratislava 22. januára (TASR) - Zo štyroch základných škôl (ZŠ) v bratislavskej Dúbravke sa do celoslovenského štrajku Iniciatívy slovenských učiteľov zapájajú tri.

"ZŠ Sokolíkova sa zapája najpočetnejšie, štrajkuje v nej 28 zamestnancov, 25. a 26. januára má tak riaditeľské voľno celá škola. Na ZŠ Beňovského podporuje štrajk 15 zamestnancov. Na 25. a 26. januára dala jej riaditeľka voľno pre 7. až 9. ročník, žiaci prvého stupňa i 5. a 6. ročníka budú mať vyučovanie podľa náhradného rozvrhu, v rozsahu štyroch vyučovacích hodín od ôsmej do dvanástej," uviedla Lucia Marcinátová, hovorkyňa mestskej časti Dúbravka.

Podľa nej, školský klub detí na ZŠ Beňovského bude v prevádzke od 7. do 15. h. Školská jedáleň vydá riadne všetkým prihláseným stravníkom obedy od 12. do 14. h. Lyžiarsky výcvikový kurz je pre prihlásených žiakov tejto školy zabezpečený od 24. do 29. januára a bude prebiehať bez zmien.

Na ZŠ Pri kríži idú štrajkovať len štyria učitelia, škola tak funguje bez obmedzení. Z desiatich materských škôl (MŠ) sa do štrajku zapájajú len dvaja učitelia z MŠ Ožvoldíkova, prevádzky sa to však nedotkne.

"Ostatné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sa do štrajku nezapájajú," dodala Marcinátová.