Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila Bratislavčana, ktorý masturboval v kríkoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Muž sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia, hrozí mu väzenie.

Bratislava 9. septembra (TASR/Teraz.sk) - Tri roky väzenia hrozia 48-ročnému Petrovi Z., ktorý v pondelok (8. 9.) onanoval v kríkoch na bratislavskej Bajkalskej ulici.

Bratislavčan sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia.

"Poverený príslušník ho obvinil z prečinu výtržníctva. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom konaní“," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Pozor na svedkov

Sexuálne radovánky na verejnosti môžu dostať previnilcov do vážnych problémov. Na možné právne riziká upozorňuje v Poradni Webmagazínu advokátka Jana Martinková z advokátskej kancelárie Advocatus Martinková s.r.o.

Sex na verejnosti môže byť posudzovaný jednak ako priestupok proti verejnému poriadku, ale aj ako trestný čin výtržníctva, záleží od stupňa závažnosti. Priestupok proti verejnému poriadku nastane okrem iného aj vtedy, ak niekto vzbudí verejné pohoršenie. To sa môže stať, ak svojím správaním porušuje zásady morálky, etiky a spolunažívania medzi ľuďmi a tým vyvolá u ostatných vážne morálne odsúdenie, pohoršenie. Za priestupok môže byť udelená pokuta do sto eur. Ak sa však naplní skutková podstata trestného činu výtržníctva (§ 364 Trestného zákona), hrozí postihnutému trestné stíhanie a možný trest odňatia slobody až na tri roky.