Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Hlavné mesto má prvý betónový skatepark, vybudovali ho v Petržalke

Hlavné mesto má po šiestich rokoch snáh dobrovoľníkov prvý betónový skatepark. Nachádza sa v areáli Spojenej školy Svätej rodiny na Gercenovej ulici v bratislavskej Petržalke a od nedele je pre verejnosť oficiálne otvorený. Bratislava, 26. novembra 2017. Foto: TASR - Martin Baumann

Určený je širokej verejnosti bez akéhokoľvek obmedzenia. Z technických príčin však nemajú prístup bicykle BMX.

Bratislava 26. novembra (TASR) – Hlavné mesto má po šiestich rokoch snáh dobrovoľníkov prvý betónový skatepark. Nachádza sa v areáli Spojenej školy Svätej rodiny na Gercenovej ulici v bratislavskej Petržalke a od nedele je pre verejnosť oficiálne otvorený.

"V Bratislave sa jedná o prvý skatepark vôbec. To, čo sa tu doteraz nazývalo skateparkami, bolo prinajlepšom ich paródiou, nevyhovujúcou z profesionálneho ani bezpečnostného hľadiska," uviedol pre TASR Teodor Kuhn, podpredseda Asociácie skateboardingu (AS) SR. Nový skatepark podľa neho vyhovuje ako začiatočníkom, tak pokročilým a je zároveň bezpečný.

Hlavné mesto má po šiestich rokoch snáh dobrovoľníkov prvý betónový skatepark. Nachádza sa v areáli Spojenej školy Svätej rodiny na Gercenovej ulici v bratislavskej Petržalke a od nedele je pre verejnosť oficiálne otvorený. Na snímke majster Slovenska v skateboardingu Braňo Moravčík. Bratislava, 26. novembra 2017.
Foto: TASR - Martin Baumann

Určený je širokej verejnosti bez akéhokoľvek obmedzenia. Z technických príčin však nemajú prístup bicykle BMX, ktoré by svojou ťažkou konštrukciou mohli podľa Kuhna ničiť betónové povrchy a prekážky. Nový skatepark by mal byť zatiaľ prístupný každý deň po vyučovaní na škole a počas víkendov.



Vybudovanie športoviska stálo 8000 eur. Z tejto sumy vyzbierali 3000 eur dobrovoľníci z celého Slovenska, ktorí sa zároveň na budovaní športoviska svojpomocne sedem mesiacov podieľali. Zvyšných 5000 eur dal Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Ten podľa hovorkyne Lucie Forman podporuje všetky aktivity, ktoré pomáhajú žiakom, študentom, mladým ľuďom, ale aj širokej verejnosti viac športovať a najmä mať na to zázemie. "Preto je dôležité podporovať vznik takýchto športovísk, areálov a parkov pre deti a mládež, nakoľko ich je stále nedostatok, a to aj prostredníctvom Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy," podotkla Forman.

Hlavné mesto má po šiestich rokoch snáh dobrovoľníkov prvý betónový skatepark. Nachádza sa v areáli Spojenej školy Svätej rodiny na Gercenovej ulici v bratislavskej Petržalke a od nedele je pre verejnosť oficiálne otvorený. Bratislava, 26. novembra 2017.
Foto: TASR - Martin Baumann

Od jari budúceho roka sú v pláne súťaže, exhibície profesionálov, škola skateboardingu pre deti či rôzne výstavy. Taktiež sa plánuje zhotovenie sedenia či vytvorenie miesta s mestskou zeleňou na oddych.