Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislava hostí 1. ročník konferencie City Fórum

Na archívnej snímke bratislavská Stará tržnica. Foto: TASR - Andrej Galica

Konferencia chce vytvoriť platformu na diskusiu primátorov, zástupcov samosprávy i štátnej správy s architektmi či investičnými spoločnosťami o tom, akým smerom sa majú mestá v budúcnosti rozvíjať.

Bratislava 19. júna (TASR) – V bratislavskej Starej tržnici sa v stredu koná 1. ročník česko-slovenskej odbornej konferencie o dobre fungujúcich mestách – City Fórum 2019. Diskutovať sa ne nej bude o územnom rozvoji, architektúre, verejnom priestore, mestách a ich obyvateľoch. Taktiež o inováciách a príprave miest na budúce výzvy, akými je napríklad zmeny klímy. TASR o tom informoval organizátor podujatia Stavebné fórum.sk.

Konferencia chce vytvoriť platformu na diskusiu primátorov, zástupcov samosprávy i štátnej správy s architektmi, urbanistami, sociálnymi inovátormi, developermi či investičnými spoločnosťami o tom, akým smerom sa majú mestá v budúcnosti rozvíjať.

Domáci i zahraniční hostia podujatia budú od 9.30 h diskutovať, ako preniesť vízie do každodenného života mesta, či ako zmysluplne zaplniť verejný priestor.

Taktiež sa budú rozprávať o tom, či je územný plán už prežitok a ako držať krok s neustále meniacimi sa potrebami mesta. Témou bude aj komunikácia a participácia ako princíp vo fungovaní mesta. Konferencia sa koná pod záštitou primátora Bratislavy Matúša Valla.