Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Bratislavskí policajti zadržali muža, ktorý ukradol peniaze z podniku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Odcudzená hotovosť nepresiahla sumu 266 eur.

Bratislava 29. júna (TASR) - Bratislavskí mestskí policajti zadržali v centre mesta muža, ktorý z jedného z podnikov ukradol peniaze. Všimli si ho počas toho, ako pomáhali človeku vstať. Hliadka páchateľa na mieste pokutovala. Mestská polícia Bratislava o tom informovala na sociálnej sieti.

"Hliadka z okresného veliteľstva v Starom Meste pomáhala vstať človeku na Kamennom námestí. Vtedy si všimla utekajúceho muža a za ním čašníka, ktorý kričal, aby okamžite zastavil. Dvojica policajtov neváhala a za zlodejom s ukradnutou tržbou sa rozbehla. Vyzývala ho, aby okamžite zastal, ale zlodej sa naďalej snažil uniknúť," priblížila.

Policajti páchateľa dobehli. Ten však kládol aktívny odpor a preto použili hmaty a nasadili mu putá. "Muž spočiatku nespolupracoval, po chvíli sa však ku krádeži priznal a dobrovoľne vydal ukradnutú sumu hliadke Policajného zboru. Tá sa zhodovala so sumou ukradnutou z prevádzky, ktorú vyčíslili po uzávierke," doplnila mestská polícia.

Odcudzená hotovosť nepresiahla sumu 266 eur. Mestskí policajti vysvetlili, že nešlo preto o spáchanie trestného činu, ale priestupku proti majetku. "Zlodej nebol v pátraní a ani sa v posledných 12 mesiacoch nedopustil inej krádeže. Hliadka ho preto na mieste doriešila uložením blokovej pokuty," priblížili.

Mestská polícia preto apeluje na ľudí, aby ju v prípade, ak budú svedkom podobnej situácie, kontaktovali cez linku 159, prípadne sa obrátili na niektorú z jej hliadok v teréne.