Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

BRATISLAVA: MHD i prímestské autobusy jazdia bez výraznejších zdržaní

Ilustračné foto Foto: TASR/Jakub Kotian

Komunikácie na celom území hlavného mesta sú zjazdné.

Bratislava 15. marca (TASR) - Sneženie v hlavnom meste zatiaľ komplikácie vo verejnej doprave nespôsobilo. Dopravný podnik Bratislava (DPB) ani Slovak Lines zabezpečujúci prímestskú autobusovú dopravu nehlásia výraznejšie zdržania svojich liniek.

"Prípadné meškania sa nevymykajú bežnému štandardu v ranných špičkách," uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Oneskorenie do 15 minúť majú autobusové a trolejbusové linky premávajúce po Trnavskej ceste. "V tomto prípade však zdržanie spôsobuje oprava vozovky," pripomenula hovorkyňa.

Linky prímestskej autobusovej dopravy môžu meškať približne desať minút. "Súvisí to ale s faktom, že tak ako pri hustom daždi aj pri momentálnom snežení z dôvodu bezpečnosti jazdia šoféri autobusov pomalšie," vysvetlila hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Komunikácie na celom území hlavného mesta sú zjazdné. "O 06.30 h bol nariadený posyp kopcovitých častí mesta, rovnako posyp na mostoch a nájazdoch na mosty," informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.