Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Od pondelka platí v hlavnom meste grafikon MHD pre školský rok

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

K 2. septembru zmenia svoj názov aj dve zastávky.

Bratislava 1. septembra (TASR) - Letné školské prázdniny sa skončili a oddnes sa preto zmenil aj grafikon mestskej hromadnej dopravy (MHD) v hlavnom meste. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje štandardný prevádzkový režim "pracovný deň."

"Obnovila sa premávka na linkách číslo 7, 133, 192 a linkách a spojoch školskej dopravy. Do odvolania je pozastavená prevádzka autobusových liniek číslo 55 a 178," informuje DPB.

Linku číslo 128 DPB rušíl pre nízku vyťaženosť cestujúcimi. Linka číslo 28 má zase vybranými spojmi školskej dopravy obnovené zachádzky cez ulice Hradištná, Na Grbe, Novoveská (obojsmerne) a zastávky Na Grbe a Ivana Bukovčana.

Pre zefektívnenie prevádzky DPB tiež zlúčil linky číslo 34 a 84. Prvú menovanú ruší, druhá v pracovných dňoch bude premáva po predĺženej trase Petržalka - Ovsište, Mamateyova, Šustekova, Bosákova, Jantárová cesta, Rusovská cesta, Panónska cesta, Most SNP, Staromestská, Hodžovo námestie, Štefánikova, Pražská a Brnianska ulica, Patrónka, Lamačská cesta, Harmincova, M. Sch. Trnavského, Saratovská ulica a Dúbravka - Pri kríži.

K 2. septembru zmenili svoj názov aj dve zastávky. Slowackého má nový názov Big Media - Slowackého a Zimný štadión zase premenovali na Slovnaft Arena, informuje portál imhd.sk. Na znamenie je zastávka Pri Suchom mlyne obojsmerne, Valašská pre linku číslo 207 obojsmerne a Vojenská nemocnica pre linku číslo 43 v smere do lesoparku.