Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavská MHD má skoro hodinové meškanie, ulice sú zaplavené

Na snímke hasič prechádza zaplavenou Ružinovskou ulicou pod mimoúrovňovou križovatkou s Bajkalskou ulicou v Bratislave po silnej búrke 6. júna 2018. Foto: TASR Martin Baumann

Na Vajnorskej ulici niektoré autá vo vode aj uviazli.

Bratislava 6. júna (TASR) - Búrka a prívalový dážď v hlavnom meste SR skomplikovali a miestami i paralyzovali dopravu, platí to aj o premávke MHD. "Hoci sa situácia zlepšila, dispečing DPB zaznamenáva celomestské meškanie do 50 minút," uviedla pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.



Podľa správ Stellacentra je zaplavený podjazd pod Bajkalskou ulicou. Vysoká hladina vody je i na Bajkalskej, v podjazde pod Prievozskou ulicou. Zaplavená je podľa správ Stellacentra i komunikácia na Drieňovej ulici a tiež vozovka pod železničným podjazdom za križovatkou Tomášikova-Vajnorská, v smere od centra.

Na Vajnorskej ulici niektoré autá vo vode aj uviazli. "Je tu železničný nadjazd, pod ktorým je jama. Uviazli dve autá, ľudia sa tam brodia po pás vo vode. Doprava v celom okolí stojí, zatopilo aj električkovú trať," priblížila pre TASR očitá svedkyňa Lenka.

Problémy s dopravou boli napríklad aj na Záhradníckej ulici, ktorú zatopilo. V súčasnosti je podľa tamojšej obyvateľky Antónie cesta už prejazdná. Voda spôsobila problémy aj v nákupnom centre na Trnavskom mýte, kde zatopilo podzemné garáže.

Podľa informácií Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahujú hasiči v hlavnom meste pri 11 udalostiach, v Malackách pomáhajú na šiestich miestach.

Z dôvodu prívalových dažďov vykonali hasiči za posledné tri hodiny viac ako 90 výjazdov a pri desiatkach z nich stále zasahujú. Najvážnejšia je situácia v Trnavskom kraji a Dunajskostredskom okrese.