Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavská MHD pre počasie mešká, celomestský posyp stále trvá

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Cestujúci by mali rátať s meškaním od desať do dvadsať minút.

Bratislava 27. januára (TASR) - Mestská hromadná doprava momentálne v Bratislave mešká od desať do 20 minút. Na svojej internetovej stránke o tom informuje Dopravný podnik Bratislava.

"Napriek celomestskému posypu, ktorý bol vykonaný od 7.00 hod. ráno, sneženie pretrváva. Komunikácie sú zasnežené a z tohto dôvodu vodiči jazdia opatrnejšie a so zvýšenou obozretnosťou," píše sa na stránke.

Pre situáciu na cestách meškajú aj autobusy na prímestských linkách v Bratislave a okolí. "Autobusy meškajú od desať do 45 minút zo všetkých smerov," informovala TASR hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Celomestský posyp stále trvá, situáciu monitorujú

Stav ciest v Bratislave je monitorovaný a v teréne je permanentne 54 sypačov a 89 pracovníkov. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová s tým, že okrem zjazdnosti ciest zabezpečujú aj zjazdnosť chodníkov, námestí, priechodov pre chodcov či lávok.

V Bratislave dňa 27. februára 2015 v ranných hodinách začalo husto snežiť. Na snímke odpratávanie snehu.
Foto: TASR - Martin Baumann

"Dispečing oddelenia správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav vozoviek a reaguje na každú vzniknutú situáciu. Na postupnom odstraňovaní porúch spôsobených počasím hlavné mesto pracuje," povedala. MHD nie je podľa nej nikde vylúčená a jazdí v celej Bratislave.

Skokanová pripomenula, že počas uplynulých 24 hodín dispečing vydal viacero príkazov na posyp cestných komunikácií v meste. "Dnes ráno od 7.00. h bol pre sneženie vydaný príkaz na posyp kopcovitých terénov, mostov a nadjazdov v Petržalke. Pre pretrvávajúce sneženie bol vydaný príkaz o 7.30. h na celomestský posyp, ktorý trvá," informovala. V pondelok večer (26. 1.) dispečing vydal príkaz na likvidačný posyp kopcovitých terénov.

Pozrite, ako počasie vyčíňa po celom Slovensku: Zima na Slovensku útočí plnou silou:Tieto fotky poslali naši čitatelia