Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

V Bratislave sa zrazili dve električky, premávku MHD už obnovili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Linka 9 premáva smerom na Kútiky z tunela doľava na Nábrežie armádneho generála Ludvika Svobodu, Šafárikovo námestie, Námestie SNP, Obchodnú a späť na Astronomickú.

Bratislava 2. februára (TASR) - Premávku električiek liniek 4 a 9 po rannej nehode obnovili. TASR o tom informoval hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec.

V stredu ráno sa v Bratislave na nábreží pri Riverparku zrazili dve električky. Pre nehodu bola prerušená premávka električiek 4 a 9 smerom na Kútiky. MHD premávala odklonenou trasou, v úsekoch, kde električka nejazdila, premávali náhradné autobusy.

Nehodu električiek zapríčinil podľa dopravcu ľudský faktor


Rannú nehodu dvoch električiek na Nábreží arm. gen. Ludvíka Svobodu zapríčinil podľa Dopravného podniku Bratislava (DPB) ľudský faktor a v súčasnosti je v štádiu vyšetrovania. Pre TASR to uviedol hovorca bratislavského mestského dopravcu Martin Chlebovec.

"Pri nehode dvoch električiek došlo k nárazu ľavej prednej časti vozidla a následnému vykoľajeniu podvozku a ľavej bočnej strany druhej električky," priblížil hovorca.

Pre kolíziu bola v tomto úseku od 6.48 do 7.43 h obojsmerne prerušená premávka električiek liniek 4 a 9. Tie boli na tento čas odklonené a od 7.13 do 9.00 h bola v úseku Malá scéna - Kútiky nasadená náhradná doprava X4.