Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

EVAKUÁCIA: V štyroch slovenských Auparkoch ohlásili bombu

Na snímke policajné hliadky, hasičské a záchranné vozidlo pred budovou obchodného centra Aupark, v ktorej bola nahlásená bomba 4. mája 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Nákupné centrá Aupark sa nachádzajú v Bratislave, v Žiline, v Piešťanoch a v Košiciach.

Bratislava 4. mája (Teraz.sk/TASR) - Psovodi a pyrotechnici sú v tejto chvíli v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v Bratislave. Policajti dostali okolo 8.40 h na linke 158 oznámenie, že sa v ňom nachádza výbušnina.

Na snímke policajné hliadky pred budovou obchodného centra Aupark, v ktorej bola nahlásená bomba 4. mája 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Jakub Kotian
"Preverujeme pravdivosť uvedeného oznámenia, verejnosť budeme o prípade bližšie informovať," povedal pre TASR bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia kontroluje vnútorné priestory budovy i okolie nákupného centra.



Portál Topky.sk prisniesol informáciu, že kvôli nahlásenej bombe musia evakuovať aj Auparky v ďalších troch slovenských mestách - v Žiline, v Piešťanoch a v Košiciach.

Dôvodom má byť oznámenie o nahlásení bomby v jednom z týchto obchodných centier. Momentálne sa v nich pohybujú psovodi a pyrotechnici."Páchateľ neurčil konkrétne obchodné centrum, a preto polícia hneď prijala potrebné opatrenia z dôvodu ochrany osôb a majetku," informoval Martin Wäldl z Prezídia Policajného zboru.

Polícia ukončila päť minút pred 13. hodinou pyrotechnickú prehliadku piešťanského Auparku. Výsledok bol negatívny. Žiadna bomba sa v objekte nenašla, prevádzka je už opäť obnovená. TASR o tom informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.