Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave otvorili prvý kamenný obchod pre seniorov na Slovensku

Na Zámockej ulici č. 24 v Bratislave otvorili 29. apríla 2014 obchod so špecializovanými pomôckami pre seniorov. Foto: TASR/Martin Baumann

ProSenior získal v máji 2013 Cenu prvej dámy SR za mimoriadne schopnosti a inovatívny projekt v oblasti komplexných služieb pre seniorov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Rôzne užitočné pomôcky, ako sú špeciálne telefóny, spoločenské hry s veľkými znakmi, dizajnové vychádzkové palice či protišmykové pomôcky, ktoré boli doteraz dostupné len prostredníctvom internetu, ponúka od dnešného dňa už aj prvý kamenný obchod pre seniorov v Bratislave. Je prvý svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj v strednej a východnej Európe.

"Otvorenie prvého kamenného obchodu ProSenior v Bratislave má prispieť ku skvalitneniu života seniorov a urobiť im radosť," uviedla pri príležitosti otvorenia obchodu zakladateľka a konateľka spoločnosti ProSenior Irma Chmelová. Ako dodala, nový obchod je dôležitým krokom v snahe vytvoriť jedno komplexné miesto, kde seniori, ich príbuzní či opatrovatelia, ale aj iní záujemcovia, nájdu všetko potrebné pre kvalitný a dôstojný život. Ľudia môžu v obchode na Zámockej ulici 24 osobne si pozrieť, poradiť sa a kúpiť rôzne praktické pomôcky. Sú medzi nimi napríklad pomôcka na vystupovanie z auta, rôzne predmety do kúpeľne, krájač chleba, otvárače konzerv a iné pomôcky do kuchyne, navliekače nití a mnohé ďalšie.



Krstné mamy

Na Zámockej ulici č. 24 v Bratislave otvorili 29. apríla 2014 obchod so špecializovanými pomôckami pre seniorov.
Foto: TASR/Martin Baumann
Na otvorení obchodu ProSenior sa zúčastnili jeho krstné mamy - spisovateľka Oľga Feldeková a riaditeľka Kancelárie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) na Slovensku Darina Sedláková, koordinátor Rady seniorov hlavného mesta SR Bratislavy Bohdan Telgársky a ďalší hostia.

Oľga Feldeková, ktorá podporuje internetový portál ProSenior.eu od jeho vzniku v roku 2012, vyjadrila radosť z toho, že existujú ľudia, ktorí nezabúdajú na seniorov a robia všetko pre to, aby im uľahčili život. "Pripomínajú nám, že starobe sa nevyhneme ani my. Od nás závisí, či staroba našich blízkych a neskôr aj tá naša, bude pekná alebo smutná," povedala Feldeková.

Počet seniorov rastie

Na Zámockej ulici č. 24 v Bratislave otvorili 29. apríla 2014 obchod so špecializovanými pomôckami pre seniorov.
Foto: TASR/Martin Baumann
Sedláková vyslovila poďakovanie celému tímu, ktorý sa zaslúžil o zriadenie tohto obchodu. "S rastúcim počtom seniorov sa otázky aktívneho a zdravého starnutia dostávajú do centra pozornosti nielen pri politických a ekonomických rozhodovaniach, ale zaoberáme sa nimi všetci. Každý z nás má v rodine seniora, alebo už uvažuje o vlastnej seniorskej budúcnosti. ProSenior - portál aj obchod - poskytuje pomoc v prípade zhoršeného zdravia a zároveň prináša inšpiráciu pre aktívne zdravie," uviedla.

ProSenior.eu je špecializovaný portál zameraný na poskytovanie širokého množstva produktov, služieb a informácií s cieľom skvalitniť život seniorom a ich najbližším. Od roku 2012 sa zaoberá potrebami seniorov, ktoré súvisia najmä s problémami sluchu, zraku či zhoršenou mobilitou.

ProSenior získal v máji 2013 Cenu prvej dámy SR za mimoriadne schopnosti a inovatívny projekt v oblasti komplexných služieb pre seniorov. Zakladateľka portálu Irma Chmelová dostala ocenenia Podnikateľka Slovenska 2013 (druhé miesto v kategórii Začínajúca podnikateľka) a v súťaži E-žena roka 2013 (druhé miesto v kategórii Ženy, ktoré podnikajú online).