Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letná linka spája Bratislavu s rakúskou destináciou zapísanou v UNESCO

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto je v najvýchodnejšej rakúskej spolkovej krajine Burgenland, ktorá vraj má 300 slnečných dní ročne.

Bratislava 6. augusta (TASR) – Aj v tomto roku pokračuje špeciálna prihraničná letná autobusová linka z Bratislavy do rakúskeho Parndorfu a k Neziderskému jazeru. To ako najväčšia vodná plocha v Rakúsku je zapísané medzi prírodné lokality svetového dedičstva UNESCO.

"Linka premáva každý piatok, sobotu a nedeľu s odchodom zo stanice Nivy o 8., 13. a 18. hodine. Pre veľký záujem Slovákov z rôznych miest sme ju predĺžili do 16. septembra. Ďalšou novinkou je komfortný nákup lístkov cez mobilnú aplikáciu. Digitálny cestovný doklad netreba vytlačiť, stačí ho ukázať vodičovi na displeji telefónu,"
informuje hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines Eva Vozárová.

Autobus na linke jazdí trikrát denne oboma smermi. Prvou zastávkou je outletové nákupné stredisko v Parndorfe a cieľ má v meste Neusiedl am See. Oddych na plážach pri Neziderskom jazere si možno spestriť prechádzkami, kúpaním, gastronómiou i prenájmom bicyklov, člnov, vodných bicyklov alebo paddleboardov. Mesto je v najvýchodnejšej rakúskej spolkovej krajine Burgenland, ktorá vraj má 300 slnečných dní ročne.

"Nová mobilná aplikácia vznikla s dôrazom na jednoduchosť, rýchlosť a intuitívnosť. Tieto vlastnosti používatelia najviac preferujú. To ukázali naše interné prieskumy zamerané na cestujúcich, ktorí pravidelne využívajú dopravu do centra Viedne a na letisko Schwechat," zdôvodňuje generálny riaditeľ dopravnej spoločnosti Peter Sádovský.

K dispozícii sú aj ďalšie spôsoby nákupu cestovných lístkov na letnú linku cez webovú stránku slovaklines.sk, tiež v pokladniach dopravcu aj u vodiča autobusu pri nástupe.