Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Petržalka je pripravená otvoriť MŠ a ZŠ, ak sa situácia nezhorší

Ilustračné foto. Foto: TASR Erik Máder

Mestská časť ubezpečuje, že výchovno-vzdelávací proces v školách aj škôlkach bude prebiehať za prísnych hygienických podmienok.

Bratislava 4. februára (TASR) – Ak sa po víkendovom testovaní na ochorenie COVID-19 pandemická situácia nezhorší, bratislavská Petržalka je pripravená otvoriť v pondelok svoje materské a základné školy. Deklaruje to mestská časť po online stretnutí riaditeľov 11 základných škôl a 24 materských škôl s oddelením školstva miestneho úradu. Vzdelávanie bude prebiehať za prísnych hygienických podmienok.

"Riaditelia všetkých základných škôl a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sú pripravení na otvorenie škôl v prípade, že sa pandemická situácia po víkendovom testovaní výrazne nezhorší," uviedla pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Ak základné školy začnú od pondelka fungovať, v prevádzke budú taktiež školské jedálne a školské kluby detí. Jedálne budú fungovať aj v materských školách. V prípade škôlok sa však mestská časť snaží vyriešiť problém s personálnym pokrytím. "Niektorí zamestnanci sa liečia na COVID-19, sú PN alebo z dôvodu ochrany zdravia odmietajú nastúpiť do práce, kým nebudú zaočkovaní," poznamenala Halašková.

Mestská časť ubezpečuje, že výchovno-vzdelávací proces v školách aj škôlkach bude prebiehať za prísnych hygienických podmienok. Jeden z rodičov bude zároveň povinný poskytnúť čestné prehlásenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19.