Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Petržalka pokračuje v budovaní nových chodníkov a športovísk

Petržalka, ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Mestská časť vyčlenila tento rok zo svojho rozpočtu 45.000 eur na výstavbu chodníkov a ďalších 40.000 eur na budovanie ihrísk.

Bratislava 23. októbra (TASR) – Bratislavská Petržalka pokračuje okrem rekonštrukcie ciest a parkovísk aj v budovaní nových chodníkov či streetworkoutových ihrísk. Mestská časť vyčlenila tento rok zo svojho rozpočtu 45.000 eur na výstavbu chodníkov a ďalších 40.000 eur na budovanie ihrísk. TASR o tom informovala Silvia Vnenková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Pri budovaní chodníkov vychádzala samospráva z požiadaviek samotných obyvateľov. Tie tak pribudli na Vyšehradskej, Iľjušinovej či Jankolovej ulici, kde vedie chodník k detskému ihrisku. "Buduje sa nový chodník pri Chorvátskom ramene, ktorý povedie z Lachovej k lávke cez kanál. Doteraz sa k nej totiž ľudia dostali len po trávniku," doplnila Vnenková.

Mestská časť sa snaží myslieť aj na športuchtivých obyvateľov. Pre nich už od roku 2015 buduje streetworkoutové ihriská, na výstavbu ktorých vyčlenila takmer 100.000 eur. Nové športoviská môže verejnosť využívať na Pečnianskej ulici, pri Chorvátskom ramene, na Prokofievovej ulici, v areáli základnej školy na Pankúchovej ulici a v novom ihrisku Jame na Vyšehradskej ulici.

Nezabúda sa ani na cyklistov. Po minuloročných nových cyklostojanoch pred základnými školami a pred plavárňou pribudnú tento rok pred materskými školami, pri fit parkoch pri Chorvátskom ramene či na Budatínskej ulici. "Vymeníme aj tie, ktoré slúžia zamestnancom nášho úradu, lebo mnohí z nich chodia do práce práve na bicykli," dodal petržalský starosta Vladimír Bajan.