Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Po cyklochodníku Vajnory - Rača prejdú cyklisti už v júni

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Cyklotrasa Jurava sa už onedlho prepojí s ďalším úsekom.

Bratislava 27. marca (TASR) - Cyklotrasa Jurava sa už onedlho prepojí s ďalším úsekom. Bude dlhý 2,6 kilometra a spojí železničné stanice Bratislava-Východ a Bratislava-Vajnory. Ide o rekonštrukciu cesty od železničnej stanice Vajnory po otočku autobusov na južnom okraji štvrte Východné a v časti Vajnôr - pri železničnej stanici sa napojí na Juravu.

"Ide o určitý prototyp cyklotrasy, ktorá bude v rozsahu necelých 1,4 km s obojstranným farebným rozšírením komunikácie, aby sa zvýšila bezpečnosť cyklistov v oboch smeroch. Začiatok prác je naplánovaný na 13. apríla a ich ukončenie na koniec mája 2015 v závislosti od poveternostných i technických podmienok. Verím, že do začiatku leta úspešne prebehne i kolaudácia a vajnorskí, račianski a ďalší cyklisti sa už v lete budú pohybovať po ďalšej novej cyklotrase," informoval TASR Mário Schwab, poradca starostu mestskej časti Vajnory, jeden z hlavných iniciátorov výstavby cyklotrasy Jurava.

"Celý projekt je financovaný ako združená investícia MsČ Vajnory, MsČ Rača a hlavného mesta. Projektovú dokumentáciu a verejné obstarávanie zabezpečili Vajnory, ktoré budú poverené výkonom práv stavebníka a dohľadom nad stavbou," doplnil starosta Vajnôr Ján Mrva.