Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave sa zastavil život: Výpadok prúdu paralyzoval dopravu

Trolejbus zablokoval dopravu na Miletičovej ulici. Foto: Teraz.sk

Dočasné zastavenie premávky sa týkalo niektorých liniek električiek a trolejbusov. V súčasnosti sa však postupne ich premávka opäť obnovuje.

Bratislava 10. augusta (TASR) – Predpoludňajší výpadok elektrického prúdu paralyzoval v piatok bratislavskú mestskú hromadnú dopravu (MHD) vo východnej časti mesta. Dočasné zastavenie premávky sa týkalo niektorých liniek električiek a trolejbusov. V súčasnosti sa však postupne ich premávka opäť obnovuje.

"Od 12.12 h sa postupne obnovuje premávka električiek a trolejbusov. Do premávky sa nasadzujú podľa platného grafikonu," uviedla pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Električková doprava nepremávala na Ružinovskej a Vajnorskej radiále, od križovatky s Tomášikovou ulicou smerom na Zlaté Piesky. Dopravný podnik však pre cestujúcich zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu. Trolejbusová doprava nepremávala od centra mesta smerom na Dolné Hony, dispečing sa aj tu snažil zabezpečiť náhradnú dopravu.

Porucha transformátorov postihla takmer 50.000 odberných miest


Porucha transformátorov Ostredky postihla takmer 50.000 odberných miest. Uviedla to pre TASR Michaela Dobošová, hovorkyňa spoločnosti Západoslovenská energetika, a.s., (ZSE).

"Dnes o 11.30 hod prišlo k výpadku oboch transformátorov elektrickej stanice Ostredky, z ktorej je zásobovaná elektrickou energiou veľká časť bratislavských mestských častí Ružinov, Podunajské Biskupice a Vrakuňa. Celkovo bolo postihnutých 47.800 odberných miest," priblížila.

"Na odstránení poruchy intenzívne pracujeme. Predpokladaný čas jej odstránenia je do 14.00 hod. Príčiny vzniku poruchy vyšetrujeme," dodala hovorkyňa ZSE.

"Po nasadení všetkých dostupných kapacít a zdrojov bolo 80 % zákazníkov znovupripojených už do dvoch hodín. Celkové obnovenie dodávky sme zabezpečili do troch hodín," dodala hovorkyňa ZSE.