Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Bratislavská polícia posilňuje hliadky v okolí cintorínov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Blíži sa Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých, na cintoríny začne už v tomto čase chodiť viac ľudí.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Bratislavskí policajti posilnia už tento víkend hliadky v okolí cintorínov počas dňa aj v noci. Blíži sa Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých, na cintoríny začne už v tomto čase chodiť viac ľudí.

"Občania by mali byť pri ich návštevách v týchto dňoch opatrní, svoje osobné veci by si nemali nechávať mimo dohľadu. Ide najmä o voľne položené kabelky a tašky pri úpravách hrobových miest," povedala hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

Osobné a cenné veci by si ľudia nemali nechávať ani na viditeľných miestach v zaparkovaných autách. Podozrivé osoby treba nahlásiť mestským policajtom, kontaktovať ich možno aj na telefónnom čísle 159. Na bezpečnostných opatreniach spolupracuje aj s Policajným zborom.

Mestskí policajti budú dohliadať aj na dopravu v blízkosti cintorínov. Ak sa v ich okolí naplnia parkoviská, odklonia ich na iné. "Odporúčame radšej využiť mestskú hromadnú dopravu," povedala Miklovičová. Počas jesene sa už zotmieva skôr, preto treba so sebou nosiť reflexné prvky.