Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Bratislava pozýva verejnosť na prezentáciu nosného systému MHD

Na archívnej snímke električka počas skúšobnej jazdy po novom Starom moste Foto: Hlavné mesto

Druhá etapa nosného dopravného systému MHD má električkovú trať v Petržalke predĺžiť až po Janíkov dvor.

Bratislava 1. marca (TASR) – Bratislavčania sa môžu bližšie zoznámiť s návrhom riešenia druhej etapy nosného dopravného systému MHD, ktorý má električkovú trať v Petržalke predĺžiť až po Janíkov dvor. Zástupcovia bratislavského magistrátu odprezentujú dva varianty projektu na verejnom predstavení, ktoré sa uskutoční v utorok 8. marca o 16.30 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

"Chceli sme občanom Bratislavy dať ďalšiu možnosť, ako sa k tomuto projektu vyjadriť," vysvetlila zámer verejného predstavenia vedúca oddelenia stratégie a projektov hl. mesta SR Želmíra Greifová. Pripomenula, že v súčasnosti je možnosť podať pripomienku k projektu aj prostredníctvom procesu EIA -posudzovania vplyvov na životné prostredie, keďže mesto už zámer predložilo Okresnému úradu Bratislava.

"Koncept riešenia druhej etapy ráta s osadením električkovej trate do existujúcej infraštruktúry s napojením na už existujúcu MHD tak, aby sa maximálne využila električková doprava cestujúcimi z Petržalky do Starého Mesta," priblížila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. "Nebude sa teda realizovať výstavba žiadnej súbežnej cestnej komunikácie, ktorá bola v tomto území pôvodne plánovaná," zdôraznila. V rámci tohto projektu sa uvažuje aj nad vybudovaním cyklochodníkov pozdĺž celej trasy.

Do zámeru projektu môže verejnosť nahliadnuť na prízemí budovy Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy do 14. marca 2016. V elektronickej podobe si ho možno pozrieť na informačnom portáli Ministerstva životného prostredia SR www.enviroportal.sk v sekcii EIA.

Verejnosť môže svoje názory a pripomienky k predmetnému projektu, rovnako ako aj otázky ohľadom projektu, posielať na e-mailovú adresu nsmhd2@bratislava.sk.